En blits på kamera fanger bevegelsen til personen mens bakgrunnen blir slørete på grunn av lang lukkertid.

En klassisk lang lukkertid og billys-artikkel

Jeg har vært gjennom noen fotobøker, det er vidunderlig å lære av andre. En teknikk som har gått igjen siden jeg var en ung mann er teknikken med lang lukkertid og billys. Jeg har ikke praktisert dette selv, fordi jeg ikke har hatt noe behov for å kopiere rene teknikker. Men nå fikk jeg plutselig sjansen og lysten likevel.

Ishavskatedralen var opplyst i de franske fargene etter terrordramatikken i Paris, det var en måte å vise vår medfølelse på. Og fint var det. Kirka var egentlig opplyst i blått i forbindelse med diabetesdagen, men ble endret for denne markeringen. Min sønn hadde lyst å dra ut og se på, og jeg tok med meg kamera og stativ og prøvde ut den kjente teknikken.

Det man trenger i tillegg til kamera og et stødig stativ er mørke. I dagslys ville ikke dette gått fordi billysene og det naturlige lyset ville vært for likt. Men nå kan man dra til med noen sekunders eksponeringstid og på den tiden viskes bilen ut, men lysene vil sette spor etter seg.

Fortsettelse kommer..