Vinkelen du tar bildet fra kan i stor grad påvirke resultatet. Normalt tas det meste av bilder fra normal øyehøyde, men her er det rom for endringer. Et portrett tatt ovenfra og ned gjør personen mindre kraftfull, mens peker kameraet lett oppover mot personen uttrykker det makt og styrke.
Det å velge andre vinkler kan også gjøre at det blir et frisk og nytt perspektiv, selv om motivet er velkjent. Ved å endre vinkelen kan du også få horisontale linjer, en bedre komposisjon, du kan endre bakgrunn og ute-lukke rot.

Tar du bilder av små barn som leker og står oppreist som en voksen, vil du ikke være på barnas nivå, du blir en fremmed betrakter. Går du ned på kne og fotograferer fra barnas perspektiv, får du ofte bedre bilder og tar barna på alvor.
Ikke vær redd for å klatre i stiger eller legge deg på bakken! Du kan få spennende resultat av å utforske vinkler og gå det ekstra skrittet.

Ulike objektiver kan også brukes i jakten på den perfekte vinkel. Et vidvinkelobjektiv kan gi deg mer innhold og tillate deg å komme tettere på.
En vinkel jeg ikke har prøvd, er undervannsbilder. Er du interessert i både natur og dykking, kan du opp-leve en helt egen verden her. Fisk og biologi selvfølgelig, men også de mange vrakene av båter er en skattekiste for mange fotografer. Også bilder av folk basseng under vannoverflata er et fin perspektiv.