Etter å ha jobbet med veldig mange sider ved fotografiet som pressefotograf har jeg børstet støv av kunnskap og tenkt over hva jeg egentlig gjør. To bøker har det blitt, en grunnleggende bok om fotografering og en om det som skjer etterpå – i programmet Lightroom av Adobe. Kjøper du disse får du forhåpentlig en del kunnskap og gir meg samtidig en oppmuntring til å stå på videre med å lage denne nettsiden.

Fotografering er en mangfoldig aktivitet. Så tilgjengelig for alle, og dermed en uttrykksmåte som er lett tilgjengelig, men som har i seg elementer som gjør at man kan gå et helt liv med interessen. Først lærer man seg det grunnleggende om kamera og utstyr, så går man videre og lærer seg om komposisjon og bygge opp gode bilder. Så finner man ut at fotografering egentlig er et eget språk, med sine finesser og karaktertrekk. Selv om du har skrivemaskin, er du ikke forfatter. Selv om du har kasseroller, gjør det deg ikke til kokk. Selv om du har en oppskrift gjør det deg ikke til en mesterkokk. Men det er morsomt å prøve, og jo mer man søler, jo artigere har man det!

Med dette heftet prøver jeg å gjøre terskelen lavere for å komme i gang med Lightroom – med mine erfaringer i bunn som profesjonell fotograf, og med kompetansen fra å ha tatt sertifiseringen hos Adobe. Det finnes store og komplette lærebøker på engelsk, men som tar tid å lese og forstå. Jeg skriver på norsk og bruker de engelske ord og uttrykk som brukes i programmet.

Adobe Photoshop Lightroom er et program for å holde oversikt over bilder, redigere dem og skrive ut, lage bøker, nettsider og så videre. Et veldig bra program for fotoentusiaster og profesjonelle fotografer. Med dette heftet på nærmere 100 sider forklares det viktigste for å forstå Adobe Photoshop Lightroom. Jeg er kursholder og sertifisert Adobe-ekspert.

Digital utgave er en PDF som sendes normalt etter én til to dager. Denne er til privat bruk.

Innhold:

  • Import og eksport av bilder
  • Bildebehandling både JPG og RAW-filer
  • Lage egne bøker
  • Printmodul og lage egne nettsider
  • Arkivering og oversikt over bilder
  • Tips og triks fra en yrkesfotograf
  • Pluss mye mer!

Lightroom6-cover-twitter

Certified_Expert_Photoshop_Lightroom_badge