Bak fotoleir.no står

Bak fotoleir.no står Lars Åke Andersen, en fotograf i nord som har fotografert siden forrige årtusen. Han (det vil si jeg da..) begynte å fotografere rett før digitalalderen og har fått være med på en fantastisk utvikling av fotografiet siden 1990-tallet og til i dag. Dette nettstedet er opprettet for å dele litt på erfaringene, og for å sette noen ord på fotograferingen, men også for å bli mer bevisst selv på hva som er viktig og øke innsikten og reflektere litt over hva man holder på med. Et fotografi sier mer enn tusen ord, men tusen ord kan si ganske mye det også.

Høsten 2015 startet jeg å fylle inn de første artiklene her, og hvordan utviklingen går er vanskelig å si. Kanskje blir det mest grunnleggende saker til å begynne med, og så utvikler nettstedet til å bli mer omfattende etter hvert. Kanskje kommer det andre bidragsytere inn senere, hvem vet, det er bare å følge med.

Nettsiden min med portfolio og slikt finner du ved å trykke på knappen.

fotoleir.no er et lite nettsted der alt fra enkel kamerateknikk til inspirasjon og kreativitet blir behandlet. Også artikler om bildebehandling med Lightroom kan man finne her.

Siden er nyetablert, og vil vokse gradvis. Meld deg gjerne på nyhetsbrevet.

Lars Åke Andersen

Lars Åke Andersen

Fotograf
Lars Åke Andersen

Lars Åke Andersen

Skribent
Lars Åke Andersen

Lars Åke Andersen

Lagerarbeider

Foto var først valgfag, så en hobby, deretter en studentaktivitet og til slutt et levebrød. Fra dager med film og mørkerom til digitale kamera og Lightroom har vært en utvikling. Andersen har hatt foto som levebrød siden 1999 med jobb i Nordlys, Bladet Tromsø og senere i sitt eget firma Frifoto. Fagblader, ukeblader, aviser, institusjoner og bedrifter nyter godt av varierende kvalitet, men med et stadig ønske om å levere. I tillegg til digital fotografering, har Andersen også begynt å bevege seg tilbake der det startet med analog foto.

Lars Åke er en betrodd medarbeider som står på for firmaet. Han har en utdanning fra forrige århundre som kalles Cand.mag fra universitetetene i Tromsø og Trondheim. Han skriver med ujevne mellomrom reportasjer og lette portretter, og har skrevet to små bøker i fotografi.

Lars Åke er en av våre flittigste medarbeidere, og står for utsendelse, arkivering, bilagsføring og forefallende arbeid. Andersen lager også nettsidene, så alt i alt har han full kontroll fra nederst på gulvet og opp til ledelsen. På julebordet er ofte Andersen årets ansatt, og det er ikke verst i et enkeltpersonforetak.